ALGEMENE ONDERWERPEN

Contact met mannen laat vrouwen gloeien

Geplaatst door de hofdame, 21 augustus 2012.

Vrouwen krijgen het letterlijk warm van de andere sekse, zo blijkt uit onderzoek van de University of St Andrews. Zelfs niet-seksueel contact met mannen zorgt er al voor dat vrouwen een warmer gezicht krijgen. Vrouwen krijgen het warm van mannen

De onderzoekersgebruikten thermografie om te bekijken of de lichaamstemperatuur van vrouwen stijgt tijdens ontmoetingen met andere mensen. Ze keken naar de temperatuur van de huid van de handen, de armen, het gezicht en de borst.

​Gezicht

Het gezicht bleek het meest op te warmen in de buurt van de andere sekse. Soms steeg de temperatuur van de gezichtshuid met een hele graad, zonder dat de vrouwen dat zelf in de gaten hadden. In gezelschap van andere vrouwen kregen de proefpersonen geen warmere huid.

Lees verder ...Artsen eenzaam in bed

Geplaatst door de hofdame, 14 augustus 2012.

Het liefdesleven van artsen staat onder druk. Bijna 65 procent van de artsen zegt dat het aangaan van een duurzame relatie en/of het stichten van een gezin nogal in het gedrang komt door hun lange opleiding en veeleisende baan. Dat blijkt uit de enquête van Mednet, een magazine voor artsen, in samenwerking met Medmatch, een nieuw initiatief voor relatiebemiddeling voor artsen. Ruim 700 artsen deden mee. Een tiende van hen gaf aan geen partner te hebben. arts in relatie

Eenderde van de medici ervaart spanningen in de relatie door factoren die met het werk samenhangen. Een op de acht relaties van artsen loopt er daadwerkelijk op stuk. Een chirurg (62) uit het zuiden des lands herkent zich helemaal in de uitkomsten van de enquête. "Toen mijn toenmalige vrouw net was bevallen van ons kind, moest ik weg om een acute operatie uit te voeren. Dat werd me niet in dank afgenomen. Mijn hele beroepsgroep werkt ontzettend hard. We maken gemiddeld weken van 60 uur, met daarbovenop zaterdag en zondagdiensten van soms 36 uur. Vaak nog zonder compensatie."

Zijn werk was een belangrijke factor in het stuklopen van zijn relatie, gelooft de specialist. "Behalve dat we ’s avonds vaak niet thuis zijn, is het beroep ook fysiek zeer belastend. Als ik dan ’s avonds niet hoefde te werken, was ik vaak moe."

Bijna een vijfde van de artsen zou daarom graag een partner vinden in dezelfde beroepsgroep, in de hoop op begrip en herkenning.

Lees verder ...Helft singles onder werktijd actief op sociale media

Geplaatst door de hofdame, 6 juni 2012.

singles op social media

52 procent van de singles is onder werktijd privé actief op sociale mediakanalen als Twitter, Facebook en Hyves. Bij slechts 28 procent van de ondervraagden wordt dit door de werkgever ook daadwerkelijk toegestaan. Daarnaast ervaart 35 procent het sociaal netwerken als verslavend. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 750 singles ondervroeg over hun online activiteiten.

Werk & Privé

Het online onderhouden van sociale contacten beperkt zich bij singles niet tot in de vrije uurtjes. Meer dan de helft is ook in de baas zijn tijd geregeld privé actief op de diverse sociale media kanalen. Nog lang niet alle werkgevers zijn hier van gecharmeerd, want slecht 28 procent van de geënquêteerden laat weten dat het bij hen op de werkvloer officieel is toegestaan.

Lees verder ...Erger dan witte sokken - kan dat?

Geplaatst door de hofdame, 7 mei 2012.

man met witte sokken

Ja, dat kan! Meneer Te-Mooi-Om-Waar-Te-Zijn kwam ik tegen in de kantine van het bedrijf waar ik een studentenbaantje had. We zaten aan dezelfde tafel. Aan het einde van de lunch spraken we af om wat te gaan drinken. De hele vrouwelijke bemanning van het kantoor riep ‘oh’ en ‘ah’. ‘Hij is o zo knap, en hij is de meest belovende jonge ingenieur van het bedrijf’, en ‘hoe heb je het voor elkaar gekregen?’.

Mijn moeder kende hem ook en was zeer over hem te spreken want hij was zo intelligent en had altijd innovatieve ideeën. Goed begin, dacht ik.

De eerste date verliep prima. We hadden het over zijn basketbalcarrière en waarom hij moest stoppen, de stad waar hij vandaan kwam, zijn vriend met wie hij een appartement deelde en de anekdotes uit zijn studententijd. Hij bracht mij keurig thuis en we spraken af dat ik bij hem langs zou komen om te zien hoe hij woonde. Prima.

Lees verder ...Daten voor het einde der tijden?

Geplaatst door de hofdame, 7 mei 2012.

maya-einde-tijd-callender

Voor degenen die ervan overtuigd zijn dat 21 december 2012 de wereld vergaat en voor die tijd nog een date wil, is er de datingsite Survivalist Singles!

De site richt zich op singles die zich voorbereiden op grote rampen. Het motto van de site is dan ook 'don't face the future alone'.

Leuke bijkomstigheid is dat de vrouwen de mannen voor het uitkiezen hebben, aangezien die in de grote meerderheid zijn.

Lees verder ...'Mannen voelen zich snel door mij geïntimideerd'

Geplaatst door de hofdame, 23 april 2012.

sterke
vroeu intimedeert man

Een veel geroepen antwoord van single vrouwen op de vraag waarom zij nog geen partner hebben.

Denk jij ook dat je een te sterke vrouw bent waardoor je mannen snel intimideert en dat het daarom maar niet lukt om een relatie te hebben?

Heb je je wel eens afgevraagd hoe je tot de conclusie bent gekomen dat je mannen snel intimideert? Heb je het ze wel eens gevraagd? Of is het een aanname, die je hebt gedaan omdat je dat om je heen hebt gehoord of gelezen? of, sterker nog, hebben vriendinnen je verteld dat mannen schrikken van je sterke persoonlijkheid?

Lees verder ...Singles zoeken liefde, niet huwelijk

Geplaatst door de hofdame, 21 februari 2012.

singles
zoeken liefde niet huwelijk

Series over singles dames, zoals Sex and the City, scheppen het beeld dat alle singles smachten naar één ding: een dikke, vette trouwring om hun ringvinger. Niets is minder waar.

Uit een studie van Binghamton University onder 5541 Amerikanen blijkt dat 40 procent van de singles van 21 jaar en ouder niet zeker weten of ze überhaupt wel willen trouwen. 27 procent is zelfs zeker van zijn zaak en ziet zichzelf onder geen beding het ja-woord geven.

Voorkeur single bestaan

Lees verder ...Valentijn, wees nu eens geen watje!

Geplaatst door de hofdame, 12 februari 2012.

suzanne buis dating

Beste anonieme Valentijn, ik vind kaartjes en bloemen écht leuk. Maar half februari werken ze op mijn irritatiezenuw. Want wat ik niet begrijp: als je echt iets wilt bereiken, verschuil je je toch niet achter deze geadopteerde traditie?

Kijk, beste Valentijn, je kunt me een kaartje, mailtje of bloemen sturen, maar als je écht anoniem bent en blijft, mij geen hints geeft en in het dagelijks leven alleen maar vriendelijk lacht - ja sorry hoor, maar verwacht dan niet dat ik op 14 februari met gelukstranen stromend over blozende wangen op je stoep sta. De kans is dan namelijk groot dat ik niet snap dat ik jou ergens voor moet bedanken. Zelfs al heb je het gedicht helemaal zelf bedacht en de bloemen uit Zuid-Afrika laten overvliegen.

Noem me arrogant of naïef, het maakt niet veel uit in de praktijk. Ik vind anonieme aanbidders gewoon niet opwindend. Als je me een beetje kent, weet je dat al. Als je me niet kent... waarom denk je dan in zevende-hemelsnaam dat je mij zo leuk vindt?! Natuurlijk, zeer vereerd, dankjewel, goed om te weten dat iemand me leuk vindt. Maar na een weekje verdwijnt de buit gewoon in de papier- of gft-bak. Ik ga niet wakkerliggen om een Valentijnskaartje, handschriften bestuderen, googlen of de postbode uithoren. Misschien werp ik de mannen in mijn omgeving een onderzoekende blik toe, maar als jij die pokerface ophoudt, dan gaat het over. Dan wordt onze zogenaamd ontluikende liefde in de kiem gesmoord. En weet je: het boeit me eigenlijk weinig. Bruut hè?

Lees verder ...Als liefde blind is, waarom is lingerie dan zo populair?

Geplaatst door de hofdame, 11 januari 2012.

sexy
lingerie

Vrouwen die nog geen partner hebben of in een prille relatie zitten, houden van sexy lingerie, vrouwen in een stabiele relatie willen in de eerste plaats dat hun ondergoed comfortabel zit. Het klinkt logisch, maar voor het eerst is het wetenschappelijk bewezen.

Waarom kopen vrouwen lingerie? Aan die vraag heeft Julie Daems (22) van de Universiteit Gent een wetenschappelijk onderzoek gewijd. Daems, master in de Communicatiewetenschappen, ondervroeg meer dan vijfhonderd vrouwen. ‘Er is al heel wat onderzoek gebeurd naar welke lingerie vrouwen kopen, maar nog nooit is de vraag gesteld waarom ze dat doen. Is het om mannen te verleiden? Geeft mooie lingerie hen een gevoel van macht of willen ze vooral dat hun ondergoed makkelijk zit?

Wat blijkt: tachtig procent van de vrouwen hecht veel tot heel veel belang aan lingerie. Bijna zeven op de tien vrouwen geven jaarlijks tussen 50 en 250 euro uit aan ondergoed. Singles of vrouwen die een prille relatie hebben, kiezen voor sexy ondergoed. Vrouwen die al langer met een man samen zijn, willen vooral dat hun ondergoed gemakkelijk zit.

Lees verder ...Dé afknapper tijdens een date

Geplaatst door de hofdame, 3 november 2011.

romantisch afknapper muziek

Je date schenkt een glas wijn in en steekt kaarsjes aan. Net op het moment dat je in de romantische sfeer opgaat, dreunt er Nickelback uit de luidsprekers. Wat een afknapper!

Althans, dat vinden zowel mannen als vrouwen die meededen aan een onderzoek van Tastebuds.fm. De website koppelt single mannen en vrouwen met dezelfde muzieksmaak aan elkaar en vroeg hen welke muziek de grootste afknapper is tijdens een date.

Nickelback kwam als nummer 1 uit de bus, op de voet gevolgd door Justin Bieber en Lady Gaga.

Lees verder ...'Lief dropje van me'

Geplaatst door de hofdame, 20 oktober 2011.

koosnaampjes

Noem jij je partner ook schatje, liefje of poepie? Goed bezig! Koosnaampjes zijn namelijk erg belangrijk in een relatie.

“Het geven van koosnaampjes zorgt voor intimiteit in een relatie. Zo toon je aan je partner dat je hem of haar beschouwt als een uitzonderlijk persoon. Het wijst op exclusiviteit, een intieme en persoonlijke sfeer”, dat zegt psycholoog Jérôme Vermeulen op Het Laatste Nieuws.

Mocht je partner je een koosnaam geven waar je echt een hekel aan hebt, dan is het zaak om dat meteen kenbaar te maken. “Het is zoals in jullie seksuele relatie, je moet onmiddellijk aangeven dat je iets niet graag hebt of dat je iets anders wil. Als je daar te lang mee wacht, geef je je partner een slecht gevoel, want hij zal niet begrijpen waarom je het niet eerder verteld hebt.”

Lees verder ...Steeds vaker relaties via internet

Geplaatst door de hofdame, 5 oktober 2011.

dating site vrouw

DEN HAAG - Nederlanders ontmoeten hun partners steeds vaker op internet. Het uitgaansleven en vakanties zijn de laatste tien jaar minder belangrijk geworden bij het vinden van een relatie.

Dit zijn nog wel altijd de belangrijkste ontmoetingsplekken. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS, dat woensdag is gepubliceerd.
Voor 2000 speelde internet helemaal geen rol, maar in de jaren erna heeft 8 procent elkaar ontmoet via een datingsite of via sociale netwerken

Uitgaansleven of vakantie

Steeds minder samenwonende paren ontmoeten elkaar in het uitgaansleven of op vakantie. Voor de millenniumwisseling vond bijna de helft van de Nederlanders daar hun partner, in de jaren na 2000 slonk dat tot 35 procent.
Andere plekken waar Nederlanders elkaar ontmoeten, zijn de school, sportverenigingen, kerken, het werk of bij vrienden.

Lees verder ...Een kijkje in de keuken van de grootste datingsites

Geplaatst door de hofdame, 3 oktober 2011.

dating sites

Datingsites claimen over het algemeen groot te zijn, maar wat zijn nu echt grote datingsites? Wat is het verdienmodel en wat is de strategie? Kortom een kijkje in de keuken!

De laatste tien jaar zijn online datingsites behoorlijk in opmars. Internet wordt steeds meer gezien als een goed medium om een potentiële partner te vinden. Een voordeel van Internet is dat je weet dat een persoon met wie je spreekt daadwerkelijk op zoek is, iets wat bij chatprogramma’s of bij een gesprek op straat, maar zeer de vraag is. Een ander groot voordeel is dat er veel profielen zijn, zodat er veel ‘keuze’ is voor een toekomstige partner. Je kunt het grote aantal profielen bovendien filteren op criteria die voor jou belangrijk zijn, zoals leeftijd, opleidingsniveau of rookgedrag.

Het belang van groot zijn

Lees verder ...Single vrouwen opgelicht op datingsites

Geplaatst door de hofdame, 29 september 2011.

vrouw opgelicht datingsite

AMSTERDAM - Liegen over de leeftijd, het inkomen of de burgerlijke status op datingsites kwamen we eerder tegen. Echter nu zijn er heuse misdadigers bezig die hele verhalen en profielen verzinnen om hun slachtoffers geld afhandig te maken. Singles die zich vaak op datingsites begeven moeten dus extra opletten om niet alleen geen gebroken hart, maar ook een lege portemonnee aan hun online liefdesavontuur over te houden.

Sociale netwerk- en datingsites raken steeds meer bevuild met criminelen die eenzame vrouwelijke singles en hun goedgelovigheid misbruiken om hen zoveel mogelijk geld afhandig te maken. Dit blijkt uit een Engels onderzoek waar meer dan 2000 mensen aan meededen.

Schamen

In Groot-Brittannië werden er al meer dan 200.000 vrouwen in de val gelokt. De bedragen die ze kwijtraakten varieerden van 50 £ (58 €) tot aan 240.000 £ (250.310 €). Tot een aangifte bij de politie komt het vaak niet, vooral omdat deze vrouwen zich schamen. Enkelen hebben zelfs een einde aan hun leven gemaakt.
Criminelen gebruiken foto’s van soldaten om sympathie te wekken. Ook werden als profielfoto’s beelden van modellen gebruikt. Vaak vertelden ze een 'zielig verhaaltje' over het dienen in oorlogsgebieden zoals Afghanistan of Irak.

Lees verder ...Evolutie of Overmoedigheid

Geplaatst door de hofdame, 15 september 2011.

zelfverzekerheid

Superzelfverzekerd of gewoon overmoedig: nieuw onderzoek toont aan dat dat helemaal nog niet zo slecht is.

Ik ben geweldig: als we onderzoekers moeten geloven zouden we dat veel vaker tegen onszelf moeten zeggen en ook moeten gaan geloven dat dat zo is. Zelfverzekerd zijn (tegen het overmoedige aan) is namelijk een prima strategie als de beloning die dit gedrag op kan leveren groter is dan de risico’s die eraan verbonden zijn.

Waarom?

Lees verder ...10 tips om de man met bindingsangst te herkennen

Geplaatst door de hofdame, 13 september 2011.

bindingsangst

De Briste relatie-experte Pam Spurr wist lang op voorhand dat de relaties van George Clooney en Owen Wilson op niets zouden uitdraaien. “Beide acteurs hebben last van bindingsangst”, zegt zij.

Omdat elke vrouw wil weten of haar romance toekomst heeft, zet ze tien tips op een rij om een man met bindingsangst te herkennen.

1. De relatie is voor een groot deel gebaseerd op wat hij wil. Heeft hij een zware dag gehad op het werk en kan hij een opkikkertje gebruiken, dan is hij helemaal van jou. Verwacht echter niet dat hij je zal troosten als je bekaf thuiskomt.

Lees verder ...Bruidsmeisje grootste gevaar voor relatie

Geplaatst door de hofdame, 11 augustus 2011.

Een derde van de mannen is al eens vreemdgegaan met een bruidsmeisje. Dit blijkt uit onderzoek van een datingsite voor mensen die al een relatie hebben.

bruidsmeisje

Voor het onderzoek werden 2.000 mannen en vrouwen ondervraagd.

De meeste mannen gaan tijdens een dronken flirt met een bruidsmeisje vreemd, zo meldt Daily Mail. “Bij een bruiloft zijn alle elementen aanwezig voor een one night stand: veel drank, dansen, opgetutte gasten, seksuele spanning tijdens de receptie en vaak toegang tot een hotelkamer”, aldus Rosie Freeman-Jones, woordvoerder van de site.

Lees verder ...Men's and Women's Brains

Geplaatst door de hofdame, 6 augustus 2011.

En hoe zit dat met de sex?

What’s on a man’s mind? Meer dan seks in ieder geval. Het vooroordeel dat mannen de hele dag maar aan één ding denken is slechts gedeeltelijk waar. De op internet vaak geciteerde regel dat mannen iedere 52 seconden (of zelfs iedere 7 seconden!) aan seks denken, is geen wetenschappelijk bewezen feit.

Een kleine meerderheid van de mannen denkt wel dagelijks aan seks, een belangrijk deel daarvan zelfs enkele keren per dag.

Lees verder ...Man date graag met rijpere vrouw

Geplaatst door de hofdame, 4 augustus 2011.

dating rijpere vrouw

Een rijpere, succesvolle vrouw wordt door veel mannen bijzonder aantrekkelijk gevonden. 31 procent van de mannen date graag met een vrouw die minimaal 8 jaar ouder is. Zelfs een serieuze relatie wordt niet altijd uitgesloten. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 750 singles ondervroeg over cougars en toyboys.

Cougars & Toyboys

Cougar vrouwen zijn zelfverzekerd, onafhankelijk, aantrekkelijk, hebben een goede carrière en zijn tussen de 40 en 60 jaar. Daten doen ze bij voorkeur met een veel jongere man. Uit het onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat er genoeg mannen zijn die haar dit plezier willen verschaffen. 31 procent van hen date geregeld met een rijpere vrouw en nog eens 24 procent zegt dit graag te willen proberen.

Lees verder ...Zomer ultiem datingseizoen voor singles

Geplaatst door de hofdame, 3 augustus 2011.

zomer dating

Voor 40 procent van de singles is de zomer het ultieme seizoen om te daten. Een derde van de singles ervaart verliefde stelletjes op straat als extra motivatie om ook actief op zoek te gaan. Uit het onderzoek dat Lexa.nl uitvoerde onder 810 singles, blijkt anderzijds dat een derde van de singles juist stevig baalt van het zien van verliefde setjes.

Het terras is de favoriete plek voor een zomerdate en daar aangekomen drinken mannen het liefst een wit biertje terwijl vrouwelijk single Nederland een roseetje bestelt. Daten in een pretpark of tijdens een muziekfestival is het minst aantrekkelijk.

Online daten in de zomer

Lees verder ...Vrouwen flirten voor korting

Geplaatst door de hofdame, 28 juli 2011.

flirten shopping

“Vrouwen doen veel om korting te krijgen. 31% vrouwen flirt met de verkoper.”

GirlsLoveDeals.nl deed onderzoek onder 1.380 vrouwen in de leeftijd 18 tot 35, naar hun onderhandelingstechnieken. Het gebruik van de vrouwelijke charmes scoort hoog in het onderzoek. Zoals een respondent stelde: “Met een knipoog op het juiste moment, kan de prijs zo met 10 tot 20 procent dalen.”

Andere ‘technieken’ die vrouwen gebruiken om korting te krijgen, vooral op kleding, zijn het zoeken van kleine foutjes, afdingen bij de aankoop van meerdere items en het veelvuldig raadplegen van kortingssites.

Lees verder ...De 6 grootste relatiefouten, en hoe ze te voorkomen

Geplaatst door de hofdame, 28 juli 2011.

relatiefouten

Trouwen op zich is niet zo moeilijk. Lang en gelukkig getrouwd blijven daarentegen, vergt een iets grote inspanning. Deze vaak voorkomende relatiefouten pak je maar beter aan, als je je partner wil houden.

Ja, ik leef voor jou

Sommige vrouwen schuiven hun eigen wil en noden te gauw aan de kant. Wanneer je als vrouw weinig meer bent dan een prettig accessoire voor je man, trek je maar beter aan de alarmbel. Sommige vrouwen leven in functie van hun partner en vergeten - of verwaarlozen, zelfs - zichzelf. Ruzies, discussies of onenigheden vermijden is een nobele zaak, maar dat mag niet ten koste van jezelf gaan: een relatie waarin beide partners gelijkwaardig zijn, is evenwichtiger.

Lees verder ...Sekseverschillen in jaloezie

Geplaatst door de hofdame, 22 juli 2011.

jalouzie

In niets zijn mensen zo jaloers als in de liefde. Ontmoetingen met exen, late sms’jes van collega’s, foto’s waarop je geliefde het wel heel gezellig lijkt te met een aantrekkelijke rivaal. Er hoeft maar het minste of geringste te gebeuren of het groene monster steekt de kop op.

Uit eerder onderzoek was al aangetoond dat vrouwen en mannen verschillend jaloers zijn. Zo zouden vrouwenhersenen het meest gespitst zijn op emotionele ontrouw (liefde voor een andere vrouw), en zouden mannenhersenen vooral bang zijn voor seksuele slippertjes.

Onderzoekers van de Australian National University in Canberra waren benieuwd welke factoren nog meer zorgen voor jaloezie bij mannen en vrouwen. 437 proefpersonen tussen de 18 en 64 jaar deden aan het onderzoek mee. Met vragenlijsten werd de hoogte van hun libido gemeten, evenals de romantische hechtingsstijl dus of de proefpersonen bijvoorbeeld last hadden van bindingsangst. Ook moesten de proefpersonen aangeven wat hun relatiestatus was, of ze weleens waren vreemdgegaan of zelf slachtoffer waren geweest van vreemdgaan. Tot slot werd gemeten hoeveel stress de proefpersonen zouden hebben bij seksuele of emotionele ontrouw.

Lees verder ...Vijf essentiële eigenschappen van de Prins op het witte paard

Geplaatst door de hofdame, 21 juli 2011.

De vlinders in je buik willen maar niet wegtrekken, je denkt de hele dag aan hem en als jullie elkaar kussen, houdt de wereld op te bestaan. Bovendien kunnen jullie samen lachen, denken jullie over veel dingen hetzelfde en hebben jullie min of meer dezelfde interesses. Je hebt de ware gevonden, zou je denken. Maar volgens MSN kun je voordat je er helemaal voor gaat maar beter eerst even checken of hij wel over de vijf essentiële eigenschappen voor een droomman beschikt.

Hij weet wat hij wil. “We zien wel waar het schip strandt” is geen goede basis voor een serieuze relatie. Als hij nog geen serieuze ambities en toekomstplannen heeft, kan het zijn dat je over een tijdje tot de ontdekking komt dat jouw beeld van jullie leven samen heel anders is dan wat hij zich had voorgesteld. Of erger nog, je laat hem maar wat aanrommelen en als hij dan uiteindelijk weet wat hij wil, blijkt hij toch geen plaats voor jou te hebben in zijn toekomstplannen.

Hij heeft een optimistische kijk op het leven. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat vrouwen met een optimistische partner zich tevredener voelen met hun leven en relatie dan vrouwen wiens man een zwartkijker is. Bovendien bleek uit diezelfde studie dat het optimisme van de man een grote invloed heeft op de kans van slagen van een relatie. Gevoel voor humor is trouwens ook een vereiste: niet alleen omdat hij je dan op kan vrolijken en aan het lachen kan maken, maar ook om jullie relatie door ruzies en andere problemen heen te helpen.

Hij staat open voor verandering. Je kunt een man nooit echt veranderen, maar in elk geval moet de wil om te veranderen bij hem aanwezig zijn. Dat betekent namelijk dat hij zijn best wil doen om de relatie in stand te houden. Hij moet ook met jou mee kunnen en willen groeien en veranderen tijdens de verschillende levensfases die jullie tegemoet gaan. Verandering is onderdeel van het leven en dus ook van jullie relatie, daar moet hij dus mee om kunnen gaan.

Lees verder ...4 miljoen inschrijvingen op Relatieplanet

Geplaatst door de hofdame, 20 juli 2011.

Online datingsite Relatieplanet heeft woensdagavond haar 4 miljoenste inschrijving mogen noteren. De populaire datingsite, die zich uitsluitend richt op Nederland en de Nederlandstalige zuiderburen, heeft dit aantal weten te bereiken in iets meer dan 9 jaar tijd, wat neer komt op een dagelijkse toestroom van gemiddeld 1.200 inschrijvingen per dag. Elke moment van de dag zijn er dan ook duizenden actieve singles online.

Relatieplanet heeft zich vanaf de oprichting onderscheiden als nuchtere, veilige, en toegankelijke datingwebsite met de beste klantenservice. "In tegenstelling tot onze voornamelijk internationale concurrenten hebben we bijvoorbeeld al jaren zeven dagen per week hier in Nederland een helpdesk zitten. In 2009 en 2010 werd Relatieplanet uitverkozen tot populairste datingsite van het jaar tijdens de Website van het jaar verkiezing. Tevens heeft Tros Radar ons verkozen tot de beste betaalde datingsite van Nederland. Het is daarom niet vreemd dat zoveel mensen zich al hebben ingeschreven bij Relatieplanet." aldus Thomas Boonstoppel, Operationeel Manager Relatieplanet.

Actieve datingcommunity

Elke moment van de dag zijn er duizenden actieve singles online op Relatieplanet. Door het jaar heen zijn er maandelijks gemiddeld 300.000 tot 600.000 singles actief aan het flirten en daten. Dat Relatieplanet een zeer actieve datingcommunity is blijkt ook uit de singlesfeesten die Relatieplanet acht keer per jaar organiseert. Bijna alle edities raken volledig uitverkocht.

Lees verder ...Mannen flirten op kantoor uit verveling

Geplaatst door de hofdame, 16 juli 2011.

Je kunt je beter niet te gevleid voelen wanneer een mannelijke collega met je flirt! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mannen flirten op de werkvloer uit verveling!

Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Surrey, waarbij 200 mannen en vrouwen tussen de 21 en 68 jaar met verschillende banen werden ondervraagd.

Hen werd gevraagd of zij wel eens flirten op het werk, zonder daarbij seksuele bijbedoelingen te hebben.

Vrouwen die flirten op het werk blijken net zo blij te zijn met hun baan als vrouwen die de relaties op de werkvloer zakelijk houden. Mannen zijn eerder geneigd te flirten wanneer zij niet zo tevreden zijn met hun baan, zo meldt Times of India.

Lees verder ...Niet alle prinsen zijn uitverkocht!

Geplaatst door Neva Rajkovic, 11 mei 2011.

Het is je zeker niet ontgaan dat prins William inmiddels met Kate begonnen is aan zijn “happily ever after”.

Maar, niet getreurd. Mocht je een echte volbloed aristocratische prins overwegen; er zijn er nog een paar over, aldus Elsevier STIJL.

prins
guillaume postzegel

Zo is daar Prins Guillaume V . Hij is de echte prins van Luxemburg, mocht je dat niet weten. Een klein landje, maar je maakt wel kans op gezellige taferelen zoals in The Princess Diaries . Op zich absoluut geen slechte buit: ziet er heel leuk uit, heeft op veel verschillende schooltjes gezeten, dus je zou denken dat je veel met hem te bespreken hebt. In november wordt ‘ie 30. Een mooie leeftijd. Staat heel mooi op de nieuwe postzegel van zijn lieve landje.

Lees verder ...Hetzelfde opleidingsniveau als garantie voor dezelfde golflengte?

Geplaatst door Neva Rajkovic, 22 april 2011.

Onlangs zag ik op een datingsite de volgende uitspraak: Omdat deze site zich alleen richt op hoger opgeleide singles, kom je sneller in contact met mensen die op dezelfde golflengte zitten.

Ik vraag mij in alle eerlijkheid af hoe ze op zo'n idee komen. Of is dat ook toevallig wetenschappelijk of op z'n minst empirisch bewezen?

Of is dit nog een van de clichés die je voor de voeten kan lopen...

Ik heb een aardig gevuld "mascularium" (zoeits als herbarium, maar dan wel met hoogopgeleide mannen die zo uniek waren dat ze platgeslagen en bewaard moesten worden) maar het is mij nog nooit opgevallen dat er een correlatie is tussen het opleidingsniveau en matchende golflengtes. Ja, het voordeel van een hoogopgeleide man is wel dat 'ie weet (hoop ik!) dat ik een grapje maak als ik zeg dat Tolstojevski mijn favoriete schrijver is, maar die golflengte? Of begrijp ik het niet helemaal... Jij wel?

Lees verder ...Eenzaamheid is uit, singles daten erop los voor fun!

Geplaatst door Maaike Wehrle, 19 januari 2011.

Een soortgelijke uitspraak deed Jan de Hoop onlangs in het RTL Ontbijtnieuws…

Singles hebben zich massaal voorgenomen los te gaan op het dating-front. Datingsites hebben in lange tijd niet zoveel nieuwe inschrijvingen mogen verwelkomen.

Klinkt goed! Als je graag samen met een leuke partner verder wilt en je bent je bewust van wat (of wie) je zoekt. Doe je niks, dan gebeurt er ook niks.

Aan de andere kant, wat doe je als je vol verwachting het datingleven instapt en inderdaad een mooie, leuke prins tegenkomt waarvan jij denkt ‘daar kan ik wel iets mee’ maar hij inderdaad erop los date ‘for the fun of it’. Of andersom, jij gaat voor het datingavontuur en je treft een prins die in jou zíjn prinses en de moeder van zijn toekomstige kinderen ziet?

Lees verder ...