CLICHéS EN OVERTUIGINGEN

Prins op het witte paard

Hoe je een relatie aangaat, hangt van verschillende factoren af. Wat heb je als voorbeeld gehad? Wat zijn jouw clichés en overtuigingen op het gebied van relaties? De relaties in jouw omgeving - je ouders, broer(s) en/of zus(sen), vrienden en vriendinnen - hoe zien die eruit? Wat zijn jouw verwachtingen van een relatie? Wanneer voel jij je gelukkig in een relatie?

We staan er niet altijd bij stil, maar vaak maken we ons als kind al overtuigingen eigen, die vaak een belangrijke - en helaas soms ook belemmerende - rol spelen in hoe we in het leven staan. En daarmee hoe we relaties aangaan. Overtuigingen in combinatie met clichés op het gebied van relaties kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Komen deze clichés je bekend voor?

 • Mannen denken alleen maar aan seks
 • Mannen gaan vreemd
 • Mannen hebben bindingsangst
 • Mannen denken alleen aan zichzelf
 • Mannen gaan liever stappen met hun vrienden
 • Mannen hangen op de bank voor de buis - daar heb je niets aan

En dan hebben we ook nog overtuigingen; dat zijn die dingen waarvan je zeker bent dat ze waar zijn. Zij vormen jouw waarheid. Wat vind je van deze overtuigingen? Die kunnen je ook behoorlijk voor de voeten kunnen lopen:

 • Ik ben niet leuk, knap, lief genoeg om een leuke man aan mij te binden
 • In een relatie komt alles op mijn schouders terecht
 • Ik ben niet goed genoeg
 • Als ik een relatie aanga, ben ik mijn vrijheid kwijt
 • Als ik een relatie aanga, kan ik mijn carrière wel vergeten

Ga eens bij jezelf na welke overtuigingen jij hebt op het gebied van relaties. Welke clichés heb je meegenomen en welke mening heb je gevormd? Heb je bepaalde vooroordelen over relaties of mannen?

Ga eens bij jezelf na hoe jij er tegenaan kijkt en wat je denkt te weten over hoe relaties in elkaar steken. Wat heeft jou beïnvloed in jouw beeldvorming? Als je wilt, kun je zulke overtuigingen voor jezelf opschrijven. Dan fladderen ze niet (meer) door je hoofd en je kunt ze in één oogopslag zien. Je kunt dan ook kiezen of ze wel of geen rol krijgen in jouw sprookje...

Maar er speelt meer! Lees verder ...

AANBEVELINGEN

Fijne workshop waarin je je bewust wordt van wat je eigenlijk zoekt in de relatie, en met elkaar ervaringen uitwisselt. De tijd vliegt om als je zo bezig bent. Meest waardevolle: Duidelijk beeld/gevoel bij wat ik wil. Ik zou workshop aan vriendinnen aanbevelen om duidelijk te krijgen wat ze echt willen.
Susanne Bulten, coach TrueMe

Ik heb er weer zin in en ik heb het vertrouwen dat het goed komt. Ik heb het zelf in de hand! De workshop raad ik absoluut aan! Het is down to earth en toepasbaar, hands on, openhartig, gezellig en praktisch met veel voorbeelden. Neva en Maaike zijn deskundig, je kunt voelen dat ze uit eigen ervaring spreken en dat geeft vertrouwen. Ze geven veel praktijk voorbeelden. Er is voldoende rust, geen gevoel van haast zonder dat het langdradig was.
Marieke

Meer aanbevelingen ....

Aanbevelingen

Ik zou de workshop zeker aanbevelen vanwege de humor waarmee de stof gebracht wordt en de volle, duidelijke aanpak. Ik heb ook echte handvatten gekregen voor hoe het anders kan in de toekomst. Ik heb geleerd hoe ik oude veronderstellingen los kan laten en hoe ik op de juiste manier mijn droomrelatie formuleer. Workshopbegeleiders zijn open, eerlijk en humorvol. Hele leerzame, gezellige dag. Ik ga naar huis met zinvolle handvatten en aandenken. Ik kan en zal ermee aan het werk gaan en blijven.
Tanja

Meer aanbevelingen ....

training
manifesting