CLICHéS EN OVERTUIGINGEN

Prins op het witte paard

Hoe je een relatie aangaat, hangt van verschillende factoren af. Wat heb je als voorbeeld gehad? Wat zijn jouw clichés en overtuigingen op het gebied van relaties? De relaties in jouw omgeving - je ouders, broer(s) en/of zus(sen), vrienden en vriendinnen - hoe zien die eruit? Wat zijn jouw verwachtingen van een relatie? Wanneer voel jij je gelukkig in een relatie?

We staan er niet altijd bij stil, maar vaak maken we ons als kind al overtuigingen eigen, die vaak een belangrijke - en helaas soms ook belemmerende - rol spelen in hoe we in het leven staan. En daarmee hoe we relaties aangaan. Overtuigingen in combinatie met clichés op het gebied van relaties kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Komen deze clichés je bekend voor?

 • Mannen denken alleen maar aan seks
 • Mannen gaan vreemd
 • Mannen hebben bindingsangst
 • Mannen denken alleen aan zichzelf
 • Mannen gaan liever stappen met hun vrienden
 • Mannen hangen op de bank voor de buis - daar heb je niets aan

En dan hebben we ook nog overtuigingen; dat zijn die dingen waarvan je zeker bent dat ze waar zijn. Zij vormen jouw waarheid. Wat vind je van deze overtuigingen? Die kunnen je ook behoorlijk voor de voeten kunnen lopen:

 • Ik ben niet leuk, knap, lief genoeg om een leuke man aan mij te binden
 • In een relatie komt alles op mijn schouders terecht
 • Ik ben niet goed genoeg
 • Als ik een relatie aanga, ben ik mijn vrijheid kwijt
 • Als ik een relatie aanga, kan ik mijn carrière wel vergeten

Ga eens bij jezelf na welke overtuigingen jij hebt op het gebied van relaties. Welke clichés heb je meegenomen en welke mening heb je gevormd? Heb je bepaalde vooroordelen over relaties of mannen?

Ga eens bij jezelf na hoe jij er tegenaan kijkt en wat je denkt te weten over hoe relaties in elkaar steken. Wat heeft jou beïnvloed in jouw beeldvorming? Als je wilt, kun je zulke overtuigingen voor jezelf opschrijven. Dan fladderen ze niet (meer) door je hoofd en je kunt ze in één oogopslag zien. Je kunt dan ook kiezen of ze wel of geen rol krijgen in jouw sprookje...

Maar er speelt meer! Lees verder ...

AANBEVELINGEN

Dit was een erg plezierige en nuttige workshop die direct toepasbaar is. Het is gebracht met humor en ik zou het iedere vrouw aanraden die ervoor open staat. Ik neem vertrouwen, warmte en vreugde mee naar huis.
Joan

Zeer boeiend! Intiem en open tegelijk. Ik besef dat het leven er voor mij is en dat het een levenskunst is te durven om van mezelf uit te gaan, het leven tegemoet en te ontvangen van en met elkaar. Voor mij was het een onbekende manier van kijken en beleven. Het is een kans om er anders in te gaan staan. Proef maar! Zeker aan te beleven! Het was veel tegelijk, maar daarnaast: Grote complimenten en dank aan jullie!
Karin

Meer aanbevelingen ....

Aanbevelingen

Ik ben tijdens de workshop bewust geworden van negatieve gedachten die ik over mijzelf heb. Het feit dat ik een relatie verdien is het meest waardevolle dat ik van de workshop heb meegenomen, en ik kan die aanbevelen. De reflectie was zeer zinvol. Het is goed om eens stil te staan bij jezelf en hoe je in de liefde staat.
J.V.

Meer aanbevelingen ....

training
manifesting