CLICHéS EN OVERTUIGINGEN

Prins op het witte paard

Hoe je een relatie aangaat, hangt van verschillende factoren af. Wat heb je als voorbeeld gehad? Wat zijn jouw clichés en overtuigingen op het gebied van relaties? De relaties in jouw omgeving - je ouders, broer(s) en/of zus(sen), vrienden en vriendinnen - hoe zien die eruit? Wat zijn jouw verwachtingen van een relatie? Wanneer voel jij je gelukkig in een relatie?

We staan er niet altijd bij stil, maar vaak maken we ons als kind al overtuigingen eigen, die vaak een belangrijke - en helaas soms ook belemmerende - rol spelen in hoe we in het leven staan. En daarmee hoe we relaties aangaan. Overtuigingen in combinatie met clichés op het gebied van relaties kunnen je behoorlijk in de weg zitten. Komen deze clichés je bekend voor?

 • Mannen denken alleen maar aan seks
 • Mannen gaan vreemd
 • Mannen hebben bindingsangst
 • Mannen denken alleen aan zichzelf
 • Mannen gaan liever stappen met hun vrienden
 • Mannen hangen op de bank voor de buis - daar heb je niets aan

En dan hebben we ook nog overtuigingen; dat zijn die dingen waarvan je zeker bent dat ze waar zijn. Zij vormen jouw waarheid. Wat vind je van deze overtuigingen? Die kunnen je ook behoorlijk voor de voeten kunnen lopen:

 • Ik ben niet leuk, knap, lief genoeg om een leuke man aan mij te binden
 • In een relatie komt alles op mijn schouders terecht
 • Ik ben niet goed genoeg
 • Als ik een relatie aanga, ben ik mijn vrijheid kwijt
 • Als ik een relatie aanga, kan ik mijn carrière wel vergeten

Ga eens bij jezelf na welke overtuigingen jij hebt op het gebied van relaties. Welke clichés heb je meegenomen en welke mening heb je gevormd? Heb je bepaalde vooroordelen over relaties of mannen?

Ga eens bij jezelf na hoe jij er tegenaan kijkt en wat je denkt te weten over hoe relaties in elkaar steken. Wat heeft jou beïnvloed in jouw beeldvorming? Als je wilt, kun je zulke overtuigingen voor jezelf opschrijven. Dan fladderen ze niet (meer) door je hoofd en je kunt ze in één oogopslag zien. Je kunt dan ook kiezen of ze wel of geen rol krijgen in jouw sprookje...

Maar er speelt meer! Lees verder ...

AANBEVELINGEN

Suzanne Buis Originele, hands-on aanpak, mooie balans psychologische en spirituele inzichten, meer praktisch dan analyserend. Dus ook denkend en werkend in oplossingen. Ik zou de workshop aanbevelen want die is ontspannend en interessant, er heerst een prettige sfeer. Workshopbegeleiders zijn prima: leidende kwaliteiten plus interesse in de deelnemers (niet alleen expo van leerstof). Meest waardevolle: Ik besefte dat ik een ontspannen, vrolijke partner wil en dat ik die wil zijn.
Suzanne Buis, schrijfster SuzanneBuis.nl

mieke-welling Ik heb met veel plezier deze workshop ervaren. Er is veel liefde en aandacht voor elkaar. De vrouwenenergie is heerlijk, het is voor mij een warm bad. Een aanrader! Het meest waardevolle dat ik ven de workshop heb meegenomen is dat de relatie die ik wens, de heerlijke, liefdevolle energie er is. Ik kon het ervaren. Daarom zou ik de workshop aanbevelen. Neva en Maaike zijn heerlijke, luchtige, liefdevolle vrouwen die weten waar zij het over hebben.
Mieke Welling, coach

Meer aanbevelingen ....

Aanbevelingen

De workshop Creëer je droomrelatie heeft mij veel inzicht gegeven in mijn wensen. Ik heb de workschop als zeer informatief ervaren. Wat ik in een nieuwe relatie wens heb ik op mijn visionboard geplakt, en ik kwam er achter dat de persoon met wie ik nu een relatie onderhoud veel van deze wensen en eigenschappen beschikt.Ik voel me op mijn gemak met deze persoon en kan volledig mezelf zijn. Ik heb eigenlijk al een "droom" relatie.
Martine Bakker

Meer aanbevelingen ....

training
manifesting