DEBACLES

relatie debacles

Zo zie je wat een combinatie van overtuigingen, clichés en sociale conditioneringen je kan opleveren. Enerzijds hebben ze je gebracht waar je nu bent, maar onderweg hebben ze misschien voor meer ellende gezorgd dan je lief is. Misschien valt de ellende nog mee, maar kreeg je gewoon niet wat je verwacht had of waar je als jong meisje van droomde.

Dat is op zich niet onlogisch. Kijk eens wat je bewust of onbewust allemaal met je 'meedraagt' aan wensen en eisen waar jouw prins aan moet voldoen - of juist niet! Enerzijds probeer je de lijst met sociale conditioneringen die je cadeau hebt gekregen compleet terug te vinden in jouw prins. Anderszijds vind je - onbewust - dat je het niet verdient (zie overtuigingen). Om het nog maar niet te hebben over dat duiveltje op je schouder dat alle clichés continu in je oor fluistert.

Een praktijkvoorbeeld

Zij komt uit een familie waar het niet ontbrak aan sociale conditioneringen en uitgesproken meningen over de 'man'. Zo moet hij minimaal universitair opgeleid zijn. Het liefst geen arts of piloot, want dat zijn vrouwenverslinders, maar ook geen jurist, want iedereen kan toch jurist worden? Opleiding en algemene ontwikkeling staan hoog in het vaandel van de familie en er worden dan ook hoge eisen aan haar gesteld.

Op een dag komt Hij in beeld. Hij is gepromoveerd arts - een professor - knap en attent en gek op haar. Zij is zeker niet onverschillig, maar houdt hem op afstand, want hij is arts - zou zij de enige vrouw in zijn leven zijn? Opleidingsniveau WO+ klopt, maar... is zij wel goed genoeg voor hem? Op een dag komt hij terug van een korte zakenreis en verrast haar met een grote fles Chanel 19 en een verzameling zilveren armbanden. Waar hij op zijn minst een blij gezicht had verwacht, krijgt hij één opmerking: ‘Oh, zeker overgebleven van een andere vriendin?’ Na een paar vergelijkbare situaties jaagt zij hem voorgoed uit haar leven. Hij verbreekt de relatie.

Naast alle fraaie cadeaus die ze al had in de vorm van clichés, overtuigingen en conditionering, gaf ze zichzelf er nog een bij: zie je wel, zo'n fijne prins is niet voor mij in de wieg gelegd! Hiermee bevestigt zij zichzelf in haar waarheid.

Hoe voorkom je hetzelfde lot als deze prinses onderging? Lees verder ...

AANBEVELINGEN

Inspirerende workshop! Ik neem positieve affirmaties mee. Ik denk nu positiever over mezelf. Ik zou deze workshop aanbevelen. Het verschuift je focus. Workshopbegeleiders zijn lekker enthousiast, vriendelijk en toegankelijk.De workshop is prettig en gezellig. De verhalen van de deelneemsters zijn herkenbaar en inspirerend. Een heldere kijk op relaties werkt hopelijk verruimend.
Wendy

In deze workshop sta je even stil bij wat belangrijk voor je is in een relatie. Wat je wensen zijn en dat je daar je man bij gaat zoeken. Vooral de nadruk daarbij op wat je voelt bij je droomrelatie zorgt ervoor dat je het ook herkent. Voor mij is het meest waardevolle dat ik meer vertrouwen heb in het hebben van een relatie. Ik zou de workshop aanbevelen, ze staan stil bij wat belangrijk is in een relatie. Begeleiders simpel en helder.
J.G.

Meer aanbevelingen ....

Aanbevelingen

mieke-welling Ik heb met veel plezier deze workshop ervaren. Er is veel liefde en aandacht voor elkaar. De vrouwenenergie is heerlijk, het is voor mij een warm bad. Een aanrader! Het meest waardevolle dat ik ven de workshop heb meegenomen is dat de relatie die ik wens, de heerlijke, liefdevolle energie er is. Ik kon het ervaren. Daarom zou ik de workshop aanbevelen. Neva en Maaike zijn heerlijke, luchtige, liefdevolle vrouwen die weten waar zij het over hebben.
Mieke Welling, coach

Meer aanbevelingen ....

training
manifesting