DEBACLES

relatie debacles

Zo zie je wat een combinatie van overtuigingen, clichés en sociale conditioneringen je kan opleveren. Enerzijds hebben ze je gebracht waar je nu bent, maar onderweg hebben ze misschien voor meer ellende gezorgd dan je lief is. Misschien valt de ellende nog mee, maar kreeg je gewoon niet wat je verwacht had of waar je als jong meisje van droomde.

Dat is op zich niet onlogisch. Kijk eens wat je bewust of onbewust allemaal met je 'meedraagt' aan wensen en eisen waar jouw prins aan moet voldoen - of juist niet! Enerzijds probeer je de lijst met sociale conditioneringen die je cadeau hebt gekregen compleet terug te vinden in jouw prins. Anderszijds vind je - onbewust - dat je het niet verdient (zie overtuigingen). Om het nog maar niet te hebben over dat duiveltje op je schouder dat alle clichés continu in je oor fluistert.

Een praktijkvoorbeeld

Zij komt uit een familie waar het niet ontbrak aan sociale conditioneringen en uitgesproken meningen over de 'man'. Zo moet hij minimaal universitair opgeleid zijn. Het liefst geen arts of piloot, want dat zijn vrouwenverslinders, maar ook geen jurist, want iedereen kan toch jurist worden? Opleiding en algemene ontwikkeling staan hoog in het vaandel van de familie en er worden dan ook hoge eisen aan haar gesteld.

Op een dag komt Hij in beeld. Hij is gepromoveerd arts - een professor - knap en attent en gek op haar. Zij is zeker niet onverschillig, maar houdt hem op afstand, want hij is arts - zou zij de enige vrouw in zijn leven zijn? Opleidingsniveau WO+ klopt, maar... is zij wel goed genoeg voor hem? Op een dag komt hij terug van een korte zakenreis en verrast haar met een grote fles Chanel 19 en een verzameling zilveren armbanden. Waar hij op zijn minst een blij gezicht had verwacht, krijgt hij één opmerking: ‘Oh, zeker overgebleven van een andere vriendin?’ Na een paar vergelijkbare situaties jaagt zij hem voorgoed uit haar leven. Hij verbreekt de relatie.

Naast alle fraaie cadeaus die ze al had in de vorm van clichés, overtuigingen en conditionering, gaf ze zichzelf er nog een bij: zie je wel, zo'n fijne prins is niet voor mij in de wieg gelegd! Hiermee bevestigt zij zichzelf in haar waarheid.

Hoe voorkom je hetzelfde lot als deze prinses onderging? Lees verder ...

AANBEVELINGEN

Suzanne Buis Originele, hands-on aanpak, mooie balans psychologische en spirituele inzichten, meer praktisch dan analyserend. Dus ook denkend en werkend in oplossingen. Ik zou de workshop aanbevelen want die is ontspannend en interessant, er heerst een prettige sfeer. Workshopbegeleiders zijn prima: leidende kwaliteiten plus interesse in de deelnemers (niet alleen expo van leerstof). Meest waardevolle: Ik besefte dat ik een ontspannen, vrolijke partner wil en dat ik die wil zijn.
Suzanne Buis, schrijfster SuzanneBuis.nl

mieke-welling Ik heb met veel plezier deze workshop ervaren. Er is veel liefde en aandacht voor elkaar. De vrouwenenergie is heerlijk, het is voor mij een warm bad. Een aanrader! Het meest waardevolle dat ik ven de workshop heb meegenomen is dat de relatie die ik wens, de heerlijke, liefdevolle energie er is. Ik kon het ervaren. Daarom zou ik de workshop aanbevelen. Neva en Maaike zijn heerlijke, luchtige, liefdevolle vrouwen die weten waar zij het over hebben.
Mieke Welling, coach

Meer aanbevelingen ....

Aanbevelingen

Zeer boeiend! Intiem en open tegelijk. Ik besef dat het leven er voor mij is en dat het een levenskunst is te durven om van mezelf uit te gaan, het leven tegemoet en te ontvangen van en met elkaar. Voor mij was het een onbekende manier van kijken en beleven. Het is een kans om er anders in te gaan staan. Proef maar! Zeker aan te beleven! Het was veel tegelijk, maar daarnaast: Grote complimenten en dank aan jullie!
Karin

Meer aanbevelingen ....

training
manifesting