DEBACLES

relatie debacles

Zo zie je wat een combinatie van overtuigingen, clichés en sociale conditioneringen je kan opleveren. Enerzijds hebben ze je gebracht waar je nu bent, maar onderweg hebben ze misschien voor meer ellende gezorgd dan je lief is. Misschien valt de ellende nog mee, maar kreeg je gewoon niet wat je verwacht had of waar je als jong meisje van droomde.

Dat is op zich niet onlogisch. Kijk eens wat je bewust of onbewust allemaal met je 'meedraagt' aan wensen en eisen waar jouw prins aan moet voldoen - of juist niet! Enerzijds probeer je de lijst met sociale conditioneringen die je cadeau hebt gekregen compleet terug te vinden in jouw prins. Anderszijds vind je - onbewust - dat je het niet verdient (zie overtuigingen). Om het nog maar niet te hebben over dat duiveltje op je schouder dat alle clichés continu in je oor fluistert.

Een praktijkvoorbeeld

Zij komt uit een familie waar het niet ontbrak aan sociale conditioneringen en uitgesproken meningen over de 'man'. Zo moet hij minimaal universitair opgeleid zijn. Het liefst geen arts of piloot, want dat zijn vrouwenverslinders, maar ook geen jurist, want iedereen kan toch jurist worden? Opleiding en algemene ontwikkeling staan hoog in het vaandel van de familie en er worden dan ook hoge eisen aan haar gesteld.

Op een dag komt Hij in beeld. Hij is gepromoveerd arts - een professor - knap en attent en gek op haar. Zij is zeker niet onverschillig, maar houdt hem op afstand, want hij is arts - zou zij de enige vrouw in zijn leven zijn? Opleidingsniveau WO+ klopt, maar... is zij wel goed genoeg voor hem? Op een dag komt hij terug van een korte zakenreis en verrast haar met een grote fles Chanel 19 en een verzameling zilveren armbanden. Waar hij op zijn minst een blij gezicht had verwacht, krijgt hij één opmerking: ‘Oh, zeker overgebleven van een andere vriendin?’ Na een paar vergelijkbare situaties jaagt zij hem voorgoed uit haar leven. Hij verbreekt de relatie.

Naast alle fraaie cadeaus die ze al had in de vorm van clichés, overtuigingen en conditionering, gaf ze zichzelf er nog een bij: zie je wel, zo'n fijne prins is niet voor mij in de wieg gelegd! Hiermee bevestigt zij zichzelf in haar waarheid.

Hoe voorkom je hetzelfde lot als deze prinses onderging? Lees verder ...

AANBEVELINGEN

In deze workshop sta je even stil bij wat belangrijk voor je is in een relatie. Wat je wensen zijn en dat je daar je man bij gaat zoeken. Vooral de nadruk daarbij op wat je voelt bij je droomrelatie zorgt ervoor dat je het ook herkent. Voor mij is het meest waardevolle dat ik meer vertrouwen heb in het hebben van een relatie. Ik zou de workshop aanbevelen, ze staan stil bij wat belangrijk is in een relatie. Begeleiders simpel en helder.
J.G.

De ‘fouten’ die je tegenkomt bij het zoeken naar relaties en in de manier waarop relaties aangaat is zo herkenbaar! Tegelijkertijd is het zo moeilijk om dat in je eentje op te lossen. In deze workshop word je je er bewust van wat belangrijk is om dat op te lossen en waar het uiteindelijk om draait als het om relaties gaat. Ik zou de workshop aanbevelen om bewustwording te bevorderen. Inzicht dat het om de relatiedynamiek en het gevoel gaat en niet om uiterlijke kenmerken. Het samen delen en samen lachen was voor mij ook zeer waardevol. Neva en Maaike zijn betrokken, vriendelijk en ervaren. Ik ervoer dat deze workshop met veel plezier en liefde in elkaar is gezet, tot in alle mooie en leuke details toe.
Els Snel

Meer aanbevelingen ....

Aanbevelingen

Tijdens de workshop heb ik het inzicht gekregen in wat ik wil en wat mij belemmert om dat te krijgen. Dat was het meest waardevolle. De workshop geeft je een frisse start waar je zelf de tijd niet voor neemt. Aan te bevelen! Ik ga me uitschrijven bij de datingsites, orde op zaken stellen en opnieuw beginnen. Nu weet ik eindelijk wat ik zoek!
J.P.

Meer aanbevelingen ....

training
manifesting