DEBACLES

relatie debacles

Zo zie je wat een combinatie van overtuigingen, clichés en sociale conditioneringen je kan opleveren. Enerzijds hebben ze je gebracht waar je nu bent, maar onderweg hebben ze misschien voor meer ellende gezorgd dan je lief is. Misschien valt de ellende nog mee, maar kreeg je gewoon niet wat je verwacht had of waar je als jong meisje van droomde.

Dat is op zich niet onlogisch. Kijk eens wat je bewust of onbewust allemaal met je 'meedraagt' aan wensen en eisen waar jouw prins aan moet voldoen - of juist niet! Enerzijds probeer je de lijst met sociale conditioneringen die je cadeau hebt gekregen compleet terug te vinden in jouw prins. Anderszijds vind je - onbewust - dat je het niet verdient (zie overtuigingen). Om het nog maar niet te hebben over dat duiveltje op je schouder dat alle clichés continu in je oor fluistert.

Een praktijkvoorbeeld

Zij komt uit een familie waar het niet ontbrak aan sociale conditioneringen en uitgesproken meningen over de 'man'. Zo moet hij minimaal universitair opgeleid zijn. Het liefst geen arts of piloot, want dat zijn vrouwenverslinders, maar ook geen jurist, want iedereen kan toch jurist worden? Opleiding en algemene ontwikkeling staan hoog in het vaandel van de familie en er worden dan ook hoge eisen aan haar gesteld.

Op een dag komt Hij in beeld. Hij is gepromoveerd arts - een professor - knap en attent en gek op haar. Zij is zeker niet onverschillig, maar houdt hem op afstand, want hij is arts - zou zij de enige vrouw in zijn leven zijn? Opleidingsniveau WO+ klopt, maar... is zij wel goed genoeg voor hem? Op een dag komt hij terug van een korte zakenreis en verrast haar met een grote fles Chanel 19 en een verzameling zilveren armbanden. Waar hij op zijn minst een blij gezicht had verwacht, krijgt hij één opmerking: ‘Oh, zeker overgebleven van een andere vriendin?’ Na een paar vergelijkbare situaties jaagt zij hem voorgoed uit haar leven. Hij verbreekt de relatie.

Naast alle fraaie cadeaus die ze al had in de vorm van clichés, overtuigingen en conditionering, gaf ze zichzelf er nog een bij: zie je wel, zo'n fijne prins is niet voor mij in de wieg gelegd! Hiermee bevestigt zij zichzelf in haar waarheid.

Hoe voorkom je hetzelfde lot als deze prinses onderging? Lees verder ...

AANBEVELINGEN

“Volg deze workshop en je zult je torentje opgeruimd achterlaten.” Ik heb ingezien dat ik mijn eigen keuzes kan maken. Ik ben 34 en ik hoef niet steeds te beantwoord aan de andermans verwachtingen. Neva en Maaike zijn geduldig, open en vrolijk en ze weten waar ze over spreken.
A.G., Juriste

De workshop Creër je droomrelatie is een eye-opener. Aan te bevelen! De dag zat goed in elkaar. De workshopbegeleiders zijn enthousiast, vakkundig, inspirerend, betrokken en spelen in op wat leeft.
Mary Huls, coach

Meer aanbevelingen ....

Aanbevelingen

Ik zou de workshop zeker aanbevelen vanwege de humor waarmee de stof gebracht wordt en de volle, duidelijke aanpak. Ik heb ook echte handvatten gekregen voor hoe het anders kan in de toekomst. Ik heb geleerd hoe ik oude veronderstellingen los kan laten en hoe ik op de juiste manier mijn droomrelatie formuleer. Workshopbegeleiders zijn open, eerlijk en humorvol. Hele leerzame, gezellige dag. Ik ga naar huis met zinvolle handvatten en aandenken. Ik kan en zal ermee aan het werk gaan en blijven.
Tanja

Meer aanbevelingen ....

training
manifesting