BIJVOORBEELD DEZE ...


Datingsites

Via zoekmachines vind je talloze datingsites. De advertenties beloven geweldige resultaten. Momenteel wordt er veel reclame gemaakt voor datingsites alleen voor hoger opgeleiden. Dit speelt in op een sociale conditionering: als hoogopgeleide vrouw kun je niet aankomen met een prins met een lager opleidingsniveau. Wat zullen je ouders, de buren, je vrienden daarvan vinden? Of misschien denk je zelf dat je met hem geen zinnig gesprek kunt voeren? Maar, wie zegt dat?

Veel datingsites gebruiken tests om te kijken wat jouw persoonskenmerken zijn, om daar een prins mee te matchen. Maar de uitkomsten van die tests kloppen meestal niet. Waarom niet? Omdat ze uitgaan van algemeenheden. Er kan geen gevoel aan gekoppeld worden. De kenmerken kunnen allemaal anders geïnterpreteerd worden. Want tja, wat jij bijvoorbeeld 'enthousiast' noemt, vindt een ander misschien ‘overdreven’. Door de verscheidenheid aan interpretaties bij de kenmerken waarop jouw prins en jij 'getest' worden, staat de deur wagenwijd open voor een (nieuwe) teleurstelling.

Wat zegt een opleidingsniveau over een potentiële prins? Niet meer of minder dan dat hij een opleiding succesvol heeft afgerond. Maar dat zegt niets jouw prins.

Wat brengt hij als man mee aan levenservaring, manieren, normen en waarden? Wat brengt hij tijdens een romantische avond, boodschappen doen of bij de keuze van een vakantiebestemming? Hij kan alles weten van bruggen bouwen, tanden repareren, een geweldige advocaat zijn, maar wat heb je daaraan als je 's ochtends je make-uploze ogen open doet? Wat heb je aan zijn cijferlijst als hij je voor gek verklaart, omdat je je druk maakt om een gebroken nagel of een bad hair day... om maar te zwijgen over de (voor jou) echte drama's.

Je kunt een Dr Prins treffen die aan je opleidingsverwachting voldoet, maar die niets heeft meegemaakt, of niet weet hoe je met mes en vork eet (en geloof ons, die bestaan), je favoriete filmgenre stom vindt of waarbij je spontaan in een diepe coma raakt als hij praat...

Droomprinsen zijn niet aan opleidingsniveau gekoppeld. Je vindt ze overal en op alle niveaus. Daarentegen ontzeg je je misschien jouw droomprins door je alleen te richten op een man met het gewenste opleidingsniveau. En dat verkleint de vijver met gekroonde kikkers aanzienlijk. Want laten we eerlijk zijn: als je rode schoenen zoekt voor bij je nieuwe jurk, kijk je ook niet alleen bij Todd's of Cinderella. Want dan loop je het risico dat je (weer) met (nog) een paar ‘zitschoenen’ letterlijk blijft zitten.

Er is niets mis met het zoeken naar jouw prins via datingsites. Er zijn prinsessen die via een datingsite hun prins hebben ontmoet en samen een lang en gelukkig leven leiden, samen een kasteel hebben betrokken en misschien werken aan kleine prinsen en prinsesjes. Datingsites kunnen je prima helpen om je prins te ontmoeten. Maar laat je er niet door beperken, want wie weet wat voor mooie exemplaren je mist die geen gebruik maken van dergelijke sites

De grootste kans dat zo'n site voor jou werkt, is als je je bewust bent van je verwachtingen en van hoe je je relatie-eisen opstelt. Dan kun je goed voorbereid aan je zoektocht beginnen.

Wat doe je met je verwachtingen? Lees verder ...

OF DEZE ...