EN ZE LEEFDEN NOG LANG EN GELUKKIG...

Lastige zaken die voor je prinsessenvoetjes kunnen lopen.

happily-ever-after

Bijvoorbeeld je vorstelijke verwachtingen. Het succes van een relatie zit voor een groot deel in de verwachtingen die beide partijen van de relatie hebben. Als mens hebben we nogal de neiging ervan uit te gaan dat de ander gedachten kan lezen of over een speciale antenne beschikt en precies kan aanvoelen wat wij willen. Maar zolang wij onze verwachtingen niet uitspreken, zijn de kansen dat we weer tegen een teleurstelling aanlopen erg groot.

Wanneer vind jij een man attent? Bijvoorbeeld als hij af en toe een bosje bloemen meeneemt, de deur voor je openhoudt of zo nu en dan een wasje draait? Vraag je een man wat hij attent van zichzelf vindt dan kan zijn reactie zijn dat hij de boodschappen draagt, de vuilnis buiten zet en zijn vuile was netjes op een hoop legt. Hier zie je al dat de verwachtingen behoorlijk uiteen lopen. Na verloop van tijd kan het zijn dat de vrouw gaat klagen dat haar prins (inmiddels zijn prinselijke charmes kwijt) niet attent is want hij neemt nooit bloemen mee, laat de deur achter zich dichtvallen etc. De man klaagt dat 'zij' niet ziet wat hij allemaal voor haar doet. En voilá... de ellende kan weer beginnen.

Spreek je verwachtingen uit zodat jouw (potentiële) geliefde weet hoe jij in een relatie staat, wat je van hem verwacht en waar jij blij van wordt. Vraag hem om dat of dat voor je te doen. Hij kan daar al of niet akkoord mee gaan. Als hij akkoord gaat, kun je afspraken maken en is het okay om je verwachtingen aan te halen op het moment dat hij daar niet aan voldoet (dan wijs je hem op de afspraak). Uiteraard geldt dit ook de andere kant op en mag jouw (potentiële) prins jou aanspreken op zijn verwachtingen (waar jij akkoord mee bent gegaan) waar jij niet aan voldoet!

Het klinkt misschien een beetje klinisch en stroef. Waar is de romantiek, vraag je je misschien af. Vergeet dan niet dat alle prinsen-, kikkers- en drakensprookjes eindigen nadat ze elkaar hebben ontmoet of net getrouwd zijn. Hoe hun leven verder verloopt, moeten we zelf invullen. Want tenslotte leefden zij nog lang en gelukkig. Maar hoe dan?!

Met het uitspreken van je verwachtingen ben je er nog niet want verwachtingen en communicatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lees verder ...

AANBEVELINGEN

De workshop is positief, confronterend en toch luchtig met veel warmte, humor en enthousiasme gebracht. Het heeft mij meer zelfvertrouwen en rust gebracht. Zeker aan te bevelen! Ik vond het goed en fijn om te kunnen delen met medegenoten.
Clem van Nispen

Dit was een erg plezierige en nuttige workshop die direct toepasbaar is. Het is gebracht met humor en ik zou het iedere vrouw aanraden die ervoor open staat. Ik neem vertrouwen, warmte en vreugde mee naar huis.
Joan

Meer aanbevelingen ....

Aanbevelingen

Ik heb de workshop Creëer je droomrelatie als een heel nuttige eye-opening dag ervaren met leuke, intelligente dames die hun “prins” nog moeten vinden.
Ik zou de workshop zeker aanbevelen. Het is naast heel erg leerzaam ook een heel gezellige dag geweest. Neva en Maaike zijn heel rustig en to the point. Het is soms confronterend, maar dat vond ik juist goed.
Het meest waardevolle dat ik heb meegenomen is dat ik (on)bewuste overtuigingen heb die mij saboteren en tegenhouden in het vinden van de ware. Nu heb ik het helder welke overtuigingen dat zijn, hoe klein of onschuldig ze ook mogen lijken. Met de opgedane kennis en de aangereikte info kan ik de door mij gecreëerde saboteurs in positieve zin om gaan zetten.
Nicolette van der Weide

Meer aanbevelingen ....

training
manifesting