PRAAT NIET, MAAR COMMUNICEER!

communicatie

Er zit een groot verschil tussen iets zeggen en iets communiceren.

Als je iets zegt, ben je het kwijt en is het maar de vraag of jouw bericht is overgekomen. Als je communiceert, controleer je of jouw boodschap overkomt en begrepen wordt en geef je ook 'de ander' aan hoe jij zijn of haar boodschap oppakt...

Iedereen communiceert continu; we doen dit zowel verbaal (20%) als non-verbaal (80%). Wij zijn geprogrammeerd om op de vraag 'hoe gaat het' bijna default 'goed' te antwoorden. Als het inderdaad goed gaat, is er niets aan de hand. Voelen we ons niet zo lekker en antwoorden we 'goed', dan spreekt onze lichaamstaal ons vaak tegen. Hoewel de ander deze signalen oppikt, wordt er in de regel niet op doorgevraagd en het antwoord voor lief genomen.

Het is goed om je bewust te zijn wat je lichaamstaal over je zegt, wanneer je met iemand in gesprek bent. Wees je ook bewust (met betrekking tot jouw prins-queeste) dat mannen en vrouwen anders communiceren. Dat zal geen verrassing voor je zijn. Sla er maar eens een boek als Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus van John Gray op na.

Mark Gungor verwoordt het verschil in hoe mannen en vrouwen denken op een ludieke wijze. Hij stelt dat mannen allemaal dozen in hun hersenen hebben. Iedere doos bevat één onderwerp. Zo hebben ze er een voor de auto, het huis, de kinderen, vissen, vrienden, enzovoort. Overigens mogen de dozen elkaar absoluut niet raken! Daarnaast heeft iedere man één lege doos, The Nothing Box. En daar verblijven ze het liefst :o). Vrouwen hebben geen dozen, maar draden. Die zijn allemaal met elkaar verbonden en houden het denkproces continu (24/7) op gang. Deze verschillende manier van denken verklaart grotendeels waarom mannen en vrouwen elkaar niet altijd begrijpen. Maar, dit wetende, kun je je communicatie natuurlijk aanpassen op het ontvangvermogen van jouw prins...

Kijk hieronder maar eens naar Mark's uiteenzetting op Youtube hoe dat zich tot elkaar verhoudt.

AANBEVELINGEN

Ik heb er weer zin in en ik heb het vertrouwen dat het goed komt. Ik heb het zelf in de hand! De workshop raad ik absoluut aan! Het is down to earth en toepasbaar, hands on, openhartig, gezellig en praktisch met veel voorbeelden. Neva en Maaike zijn deskundig, je kunt voelen dat ze uit eigen ervaring spreken en dat geeft vertrouwen. Ze geven veel praktijk voorbeelden. Er is voldoende rust, geen gevoel van haast zonder dat het langdradig was.
Marieke

Ik zou de workshop zeker aanbevelen vanwege de humor waarmee de stof gebracht wordt en de volle, duidelijke aanpak. Ik heb ook echte handvatten gekregen voor hoe het anders kan in de toekomst. Ik heb geleerd hoe ik oude veronderstellingen los kan laten en hoe ik op de juiste manier mijn droomrelatie formuleer. Workshopbegeleiders zijn open, eerlijk en humorvol. Hele leerzame, gezellige dag. Ik ga naar huis met zinvolle handvatten en aandenken. Ik kan en zal ermee aan het werk gaan en blijven.
Tanja

Meer aanbevelingen ....

Aanbevelingen

Fijne workshop waarin je je bewust wordt van wat je eigenlijk zoekt in de relatie, en met elkaar ervaringen uitwisselt. De tijd vliegt om als je zo bezig bent. Meest waardevolle: Duidelijk beeld/gevoel bij wat ik wil. Ik zou workshop aan vriendinnen aanbevelen om duidelijk te krijgen wat ze echt willen.
Susanne Bulten, coach TrueMe

Meer aanbevelingen ....

training
manifesting