PRAAT NIET, MAAR COMMUNICEER!

communicatie

Er zit een groot verschil tussen iets zeggen en iets communiceren.

Als je iets zegt, ben je het kwijt en is het maar de vraag of jouw bericht is overgekomen. Als je communiceert, controleer je of jouw boodschap overkomt en begrepen wordt en geef je ook 'de ander' aan hoe jij zijn of haar boodschap oppakt...

Iedereen communiceert continu; we doen dit zowel verbaal (20%) als non-verbaal (80%). Wij zijn geprogrammeerd om op de vraag 'hoe gaat het' bijna default 'goed' te antwoorden. Als het inderdaad goed gaat, is er niets aan de hand. Voelen we ons niet zo lekker en antwoorden we 'goed', dan spreekt onze lichaamstaal ons vaak tegen. Hoewel de ander deze signalen oppikt, wordt er in de regel niet op doorgevraagd en het antwoord voor lief genomen.

Het is goed om je bewust te zijn wat je lichaamstaal over je zegt, wanneer je met iemand in gesprek bent. Wees je ook bewust (met betrekking tot jouw prins-queeste) dat mannen en vrouwen anders communiceren. Dat zal geen verrassing voor je zijn. Sla er maar eens een boek als Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus van John Gray op na.

Mark Gungor verwoordt het verschil in hoe mannen en vrouwen denken op een ludieke wijze. Hij stelt dat mannen allemaal dozen in hun hersenen hebben. Iedere doos bevat één onderwerp. Zo hebben ze er een voor de auto, het huis, de kinderen, vissen, vrienden, enzovoort. Overigens mogen de dozen elkaar absoluut niet raken! Daarnaast heeft iedere man één lege doos, The Nothing Box. En daar verblijven ze het liefst :o). Vrouwen hebben geen dozen, maar draden. Die zijn allemaal met elkaar verbonden en houden het denkproces continu (24/7) op gang. Deze verschillende manier van denken verklaart grotendeels waarom mannen en vrouwen elkaar niet altijd begrijpen. Maar, dit wetende, kun je je communicatie natuurlijk aanpassen op het ontvangvermogen van jouw prins...

Kijk hieronder maar eens naar Mark's uiteenzetting op Youtube hoe dat zich tot elkaar verhoudt.

AANBEVELINGEN

Het meest waardevolle dat ik heb meegenomen van de workshop is dat ik me nu focus op het specificeren van mijn relatie en dat ik mezelf kan vergeven. Ik beveel de workshop aan diegene aan die zijn/haar ups & downs wil nivelleren en meer focus wil krijgen want je leert wat je wilt en (wie je) bent.
Ingrid d.L.

Tijdens de workshop heb ik het inzicht gekregen in wat ik wil en wat mij belemmert om dat te krijgen. Dat was het meest waardevolle. De workshop geeft je een frisse start waar je zelf de tijd niet voor neemt. Aan te bevelen! Ik ga me uitschrijven bij de datingsites, orde op zaken stellen en opnieuw beginnen. Nu weet ik eindelijk wat ik zoek!
J.P.

Meer aanbevelingen ....

Aanbevelingen

Suzanne Buis Originele, hands-on aanpak, mooie balans psychologische en spirituele inzichten, meer praktisch dan analyserend. Dus ook denkend en werkend in oplossingen. Ik zou de workshop aanbevelen want die is ontspannend en interessant, er heerst een prettige sfeer. Workshopbegeleiders zijn prima: leidende kwaliteiten plus interesse in de deelnemers (niet alleen expo van leerstof). Meest waardevolle: Ik besefte dat ik een ontspannen, vrolijke partner wil en dat ik die wil zijn.
Suzanne Buis, schrijfster SuzanneBuis.nl

Meer aanbevelingen ....

training
manifesting