PRAAT NIET, MAAR COMMUNICEER!

communicatie

Er zit een groot verschil tussen iets zeggen en iets communiceren.

Als je iets zegt, ben je het kwijt en is het maar de vraag of jouw bericht is overgekomen. Als je communiceert, controleer je of jouw boodschap overkomt en begrepen wordt en geef je ook 'de ander' aan hoe jij zijn of haar boodschap oppakt...

Iedereen communiceert continu; we doen dit zowel verbaal (20%) als non-verbaal (80%). Wij zijn geprogrammeerd om op de vraag 'hoe gaat het' bijna default 'goed' te antwoorden. Als het inderdaad goed gaat, is er niets aan de hand. Voelen we ons niet zo lekker en antwoorden we 'goed', dan spreekt onze lichaamstaal ons vaak tegen. Hoewel de ander deze signalen oppikt, wordt er in de regel niet op doorgevraagd en het antwoord voor lief genomen.

Het is goed om je bewust te zijn wat je lichaamstaal over je zegt, wanneer je met iemand in gesprek bent. Wees je ook bewust (met betrekking tot jouw prins-queeste) dat mannen en vrouwen anders communiceren. Dat zal geen verrassing voor je zijn. Sla er maar eens een boek als Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus van John Gray op na.

Mark Gungor verwoordt het verschil in hoe mannen en vrouwen denken op een ludieke wijze. Hij stelt dat mannen allemaal dozen in hun hersenen hebben. Iedere doos bevat één onderwerp. Zo hebben ze er een voor de auto, het huis, de kinderen, vissen, vrienden, enzovoort. Overigens mogen de dozen elkaar absoluut niet raken! Daarnaast heeft iedere man één lege doos, The Nothing Box. En daar verblijven ze het liefst :o). Vrouwen hebben geen dozen, maar draden. Die zijn allemaal met elkaar verbonden en houden het denkproces continu (24/7) op gang. Deze verschillende manier van denken verklaart grotendeels waarom mannen en vrouwen elkaar niet altijd begrijpen. Maar, dit wetende, kun je je communicatie natuurlijk aanpassen op het ontvangvermogen van jouw prins...

Kijk hieronder maar eens naar Mark's uiteenzetting op Youtube hoe dat zich tot elkaar verhoudt.

AANBEVELINGEN

De workshop Creër je droomrelatie is een eye-opener. Aan te bevelen! De dag zat goed in elkaar. De workshopbegeleiders zijn enthousiast, vakkundig, inspirerend, betrokken en spelen in op wat leeft.
Mary Huls, coach

Ik heb de workshop Creëer je droomrelatie als een heel nuttige eye-opening dag ervaren met leuke, intelligente dames die hun “prins” nog moeten vinden.
Ik zou de workshop zeker aanbevelen. Het is naast heel erg leerzaam ook een heel gezellige dag geweest. Neva en Maaike zijn heel rustig en to the point. Het is soms confronterend, maar dat vond ik juist goed.
Het meest waardevolle dat ik heb meegenomen is dat ik (on)bewuste overtuigingen heb die mij saboteren en tegenhouden in het vinden van de ware. Nu heb ik het helder welke overtuigingen dat zijn, hoe klein of onschuldig ze ook mogen lijken. Met de opgedane kennis en de aangereikte info kan ik de door mij gecreëerde saboteurs in positieve zin om gaan zetten.
Nicolette van der Weide

Meer aanbevelingen ....

Aanbevelingen

Deze workshop is leuk! Hij zit goed in elkaar en houd je echt aan de slag met waar je tegenaan loopt. Er is veel veiligheid. We hebben veel plezier gehad met elkaar en gelachen om lastige zaken wat relativerend werkt. Voor mij is er echt wat veranderd. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn belemmerende overtuigingen. Ik kan nu mijn wens voor een man “met rust laten” door meer aandacht te besteden aan zelf meer in balans en in mijn kracht te komen.
S. v/d G.

Meer aanbevelingen ....

training
manifesting