PRAAT NIET, MAAR COMMUNICEER!

communicatie

Er zit een groot verschil tussen iets zeggen en iets communiceren.

Als je iets zegt, ben je het kwijt en is het maar de vraag of jouw bericht is overgekomen. Als je communiceert, controleer je of jouw boodschap overkomt en begrepen wordt en geef je ook 'de ander' aan hoe jij zijn of haar boodschap oppakt...

Iedereen communiceert continu; we doen dit zowel verbaal (20%) als non-verbaal (80%). Wij zijn geprogrammeerd om op de vraag 'hoe gaat het' bijna default 'goed' te antwoorden. Als het inderdaad goed gaat, is er niets aan de hand. Voelen we ons niet zo lekker en antwoorden we 'goed', dan spreekt onze lichaamstaal ons vaak tegen. Hoewel de ander deze signalen oppikt, wordt er in de regel niet op doorgevraagd en het antwoord voor lief genomen.

Het is goed om je bewust te zijn wat je lichaamstaal over je zegt, wanneer je met iemand in gesprek bent. Wees je ook bewust (met betrekking tot jouw prins-queeste) dat mannen en vrouwen anders communiceren. Dat zal geen verrassing voor je zijn. Sla er maar eens een boek als Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus van John Gray op na.

Mark Gungor verwoordt het verschil in hoe mannen en vrouwen denken op een ludieke wijze. Hij stelt dat mannen allemaal dozen in hun hersenen hebben. Iedere doos bevat één onderwerp. Zo hebben ze er een voor de auto, het huis, de kinderen, vissen, vrienden, enzovoort. Overigens mogen de dozen elkaar absoluut niet raken! Daarnaast heeft iedere man één lege doos, The Nothing Box. En daar verblijven ze het liefst :o). Vrouwen hebben geen dozen, maar draden. Die zijn allemaal met elkaar verbonden en houden het denkproces continu (24/7) op gang. Deze verschillende manier van denken verklaart grotendeels waarom mannen en vrouwen elkaar niet altijd begrijpen. Maar, dit wetende, kun je je communicatie natuurlijk aanpassen op het ontvangvermogen van jouw prins...

Kijk hieronder maar eens naar Mark's uiteenzetting op Youtube hoe dat zich tot elkaar verhoudt.

AANBEVELINGEN

Suzanne Buis Originele, hands-on aanpak, mooie balans psychologische en spirituele inzichten, meer praktisch dan analyserend. Dus ook denkend en werkend in oplossingen. Ik zou de workshop aanbevelen want die is ontspannend en interessant, er heerst een prettige sfeer. Workshopbegeleiders zijn prima: leidende kwaliteiten plus interesse in de deelnemers (niet alleen expo van leerstof). Meest waardevolle: Ik besefte dat ik een ontspannen, vrolijke partner wil en dat ik die wil zijn.
Suzanne Buis, schrijfster SuzanneBuis.nl

mieke-welling Ik heb met veel plezier deze workshop ervaren. Er is veel liefde en aandacht voor elkaar. De vrouwenenergie is heerlijk, het is voor mij een warm bad. Een aanrader! Het meest waardevolle dat ik ven de workshop heb meegenomen is dat de relatie die ik wens, de heerlijke, liefdevolle energie er is. Ik kon het ervaren. Daarom zou ik de workshop aanbevelen. Neva en Maaike zijn heerlijke, luchtige, liefdevolle vrouwen die weten waar zij het over hebben.
Mieke Welling, coach

Meer aanbevelingen ....

Aanbevelingen

De workshop is positief, confronterend en toch luchtig met veel warmte, humor en enthousiasme gebracht. Het heeft mij meer zelfvertrouwen en rust gebracht. Zeker aan te bevelen! Ik vond het goed en fijn om te kunnen delen met medegenoten.
Clem van Nispen

Meer aanbevelingen ....

training
manifesting