PRAAT NIET, MAAR COMMUNICEER!

communicatie

Er zit een groot verschil tussen iets zeggen en iets communiceren.

Als je iets zegt, ben je het kwijt en is het maar de vraag of jouw bericht is overgekomen. Als je communiceert, controleer je of jouw boodschap overkomt en begrepen wordt en geef je ook 'de ander' aan hoe jij zijn of haar boodschap oppakt...

Iedereen communiceert continu; we doen dit zowel verbaal (20%) als non-verbaal (80%). Wij zijn geprogrammeerd om op de vraag 'hoe gaat het' bijna default 'goed' te antwoorden. Als het inderdaad goed gaat, is er niets aan de hand. Voelen we ons niet zo lekker en antwoorden we 'goed', dan spreekt onze lichaamstaal ons vaak tegen. Hoewel de ander deze signalen oppikt, wordt er in de regel niet op doorgevraagd en het antwoord voor lief genomen.

Het is goed om je bewust te zijn wat je lichaamstaal over je zegt, wanneer je met iemand in gesprek bent. Wees je ook bewust (met betrekking tot jouw prins-queeste) dat mannen en vrouwen anders communiceren. Dat zal geen verrassing voor je zijn. Sla er maar eens een boek als Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus van John Gray op na.

Mark Gungor verwoordt het verschil in hoe mannen en vrouwen denken op een ludieke wijze. Hij stelt dat mannen allemaal dozen in hun hersenen hebben. Iedere doos bevat één onderwerp. Zo hebben ze er een voor de auto, het huis, de kinderen, vissen, vrienden, enzovoort. Overigens mogen de dozen elkaar absoluut niet raken! Daarnaast heeft iedere man één lege doos, The Nothing Box. En daar verblijven ze het liefst :o). Vrouwen hebben geen dozen, maar draden. Die zijn allemaal met elkaar verbonden en houden het denkproces continu (24/7) op gang. Deze verschillende manier van denken verklaart grotendeels waarom mannen en vrouwen elkaar niet altijd begrijpen. Maar, dit wetende, kun je je communicatie natuurlijk aanpassen op het ontvangvermogen van jouw prins...

Kijk hieronder maar eens naar Mark's uiteenzetting op Youtube hoe dat zich tot elkaar verhoudt.

AANBEVELINGEN

In deze workshop sta je even stil bij wat belangrijk voor je is in een relatie. Wat je wensen zijn en dat je daar je man bij gaat zoeken. Vooral de nadruk daarbij op wat je voelt bij je droomrelatie zorgt ervoor dat je het ook herkent. Voor mij is het meest waardevolle dat ik meer vertrouwen heb in het hebben van een relatie. Ik zou de workshop aanbevelen, ze staan stil bij wat belangrijk is in een relatie. Begeleiders simpel en helder.
J.G.

De ‘fouten’ die je tegenkomt bij het zoeken naar relaties en in de manier waarop relaties aangaat is zo herkenbaar! Tegelijkertijd is het zo moeilijk om dat in je eentje op te lossen. In deze workshop word je je er bewust van wat belangrijk is om dat op te lossen en waar het uiteindelijk om draait als het om relaties gaat. Ik zou de workshop aanbevelen om bewustwording te bevorderen. Inzicht dat het om de relatiedynamiek en het gevoel gaat en niet om uiterlijke kenmerken. Het samen delen en samen lachen was voor mij ook zeer waardevol. Neva en Maaike zijn betrokken, vriendelijk en ervaren. Ik ervoer dat deze workshop met veel plezier en liefde in elkaar is gezet, tot in alle mooie en leuke details toe.
Els Snel

Meer aanbevelingen ....

Aanbevelingen

Dit was een erg plezierige en nuttige workshop die direct toepasbaar is. Het is gebracht met humor en ik zou het iedere vrouw aanraden die ervoor open staat. Ik neem vertrouwen, warmte en vreugde mee naar huis.
Joan

Meer aanbevelingen ....

training
manifesting