TOP VERHALEN

Een sprookje dat uitkwam

Geplaatst door de hofdame, 22 mei 2012.

Het verhaal van een van onze prinsessen

Sprookjes!?

sprookje relatie Lang, lang geleden geloofde ik in sprookjes. Ik trouwde jong en dacht dat alles vanzelf zou gaan. Helaas, na tien jaar samen, waarvan zeven jaar huwelijk en een kind van twee kwam hier een einde aan. Het sprookje viel in duigen en ik dacht nooit meer gelukkig te kunnen worden.

Dit bleek echter helemaal niet zo te zijn. Nog voor de scheiding was uitgesproken stond de volgende prins op de stoep. Een goede vriend werd ineens meer en hij was een leuk maatje voor mijn dochter. Ik had weer mijn hoofd in de wolken en dacht dat het niet meer stuk kon.

Lees verder ...Prins na zes dagen

Geplaatst door de hofdame, 10 april 2012.

Het verhaal van een van onze prinsessen

happy couple

Om nou te zeggen dat ik ten einde raad was klinkt nogal dramatisch, maar eerlijk gezegd was het wel ongeveer zo. Ik verlangde ontzettend naar een relatie. Ik was verder wel tevreden met mezelf, met mijn leven, mijn vrienden, mijn werk, het enige dat ik niet had en wat me ook maar niet lukte was een gezonde, relaxte, fijne relatie.

Al een paar jaar was ik single (de kortstondige flirts van een paar weken hier en daar plus een relatie van een paar maanden die achteraf gezien meer leek op een ingewikkeld gevecht voor het gemak even niet meegeteld) en ik begon overal aan te twijfelen: was ik te hoog opgeleid, te laag opgeleid, te arrogant, te zachtaardig, te afstandelijk, te betweterig, te onzeker, te zelfverzekerd, te lelijk, te knap, stonk ik soms? Lag het aan mij, of lag het aan het aanbod, of beide? Zelfs als ik zou mogen kiezen uit alle mannen die ik kende, ‘bezet’ en single, zo hield ik mezelf wel eens voor, zou er dan eentje tussen zitten? Ik kon niet meteen iemand bedenken die me leuk genoeg leek om een relatie mee te hebben. Lag het dan stiekem ook vooral aan mezelf? Had ik onrealistische verwachtingen van een relatie, was ik te veeleisend?

Lees verder ...Volop ontvangen

Geplaatst door de hofdame, 15 februari 2012.

Het verhaal van een van onze prinsessen

gelukkig stel

Het is alweer een halfjaar geleden sinds we de workshop 'Creeer je droomrelatie' hebben gedaan. Het is weliswaar een dag te laat (dag na Valentijn) maar misschien toch een mooi moment voor een update...

Na de workshop heb ik nog wel een paar weken het visionboard boven mijn bed laten hangen. En een paar keer mijn eigen beschrijving van de droomrelatie doorgelezen. Daarna verdween alles in een la.

Lees verder ...Mijn klant werd mijn prins

Geplaatst door de hofdame, 12 januari 2012.

Onlangs kregen we een mailtje van een van onze prinsessen:

klant in relatie

Beste Neva en Maaike,

Ik heb goed nieuws! Ik heb mijn droomprins gevonden hoor. Of liever gezegd hij heeft mij gevonden...en veroverd!

Goh hij was al die tijd al in de buurt... en ik ken hem al jaren... en nu hebben we een start gemaakt, heel voorzichtig als egeltjes.

Lees verder ...De Aanhouder

Geplaatst door de hofdame, 1 mei 2011.

Ik heb relaties gehad met mannen die aan al mijn wensen voldeden: knappe kop met volle bos donker haar, mooie ogen met lange wimpers, mooie lach met evenmooi gebit, lang, breed, intelligent, humor, goede baan, leuke auto, noem maar op.

Toch werd het uiteindelijk steeds weer niks. En waarom niet? Omdat ik mijzelf helemaal niet goed genoeg voelde voor deze mannen. Naast de eisen die ik aan hen stelde, stelde ik torenhoge eisen aan mijzelf om überhaupt met zo’n mooie man gezien te mogen worden.

Dat hield ik niet lang vol en dan beëindigde ik de relatie om te voorkomen dat zij ‘mij’ zouden zien.

Pas toen ik leerde mij te richten op ‘de relatie’ en niet op de man, kwam ik mijn droomprins tegen. Of beter gezegd, ik kende hem al… Als je je focust op de relatie en hoe die eruit ziet, voelt en wat die jou brengt en wat je er zelf in kwijt kunt, stel je jezelf open voor degene die daar het best in past.

Lees verder ...